Äntligen hittat min lösning!

snickareDet tar tid det här med renoveringar. Det verkar vara någon typ av förbannelse som vilar över dessa projekt, för uppenbarligen är det väldigt mycket mer normalt att det tar längre tid än beräknat, än att projektet faktiskt blir klar lite innan eller precis på utsatt datum. Det är väl en verklighet som man får försöka förhålla sig till och planera för, och lyckligtvis har jag sett till att ha vattentäta avtal med de firmor som pysslat med renoveringarna hemma hos mig. Innebörden av dessa avtal har helt enkelt varit att det inte gör något om det ta dem lite extra tid, dock kommer det inte att kosta mig något mer än det som fastställts i avtalen.

Jag är glad över att jag skrev dessa för uppenbarligen har det för de flesta varit svårt att hålla deadline. Visst är det så att många av dessa hantverkare är beroende av varandra för att kunna få jobbet gjort, vilket betyder att några måste bli klara innan de andra kan påbörja sin del. Det har gjort att arbetet dragit ut på tiden än mer, men det är som sagt okej. Jag har inte haft bråttom, utan det är bättre att låta det få ta den tid det tar för att det i slutändan ska bli bra. Jag tänker dock inte betala speciellt mycket mer för att det ska bli gjort.

I ett sådant här läge så är det så befriande att hitta hantverkare som faktiskt göra det allra bästa de kan och kan visa resultat. Jag har hittat ett snickeri som höll tidsplanen till perfektion, de gjorde så bra ifrån sig att de till och med blev klara innan utsatt tid. Det var en glädje att komma hem varje dag och se hur mycket de hunnit med, ett arbete som helt klart skiner som en klar sol i jämförelse med vad de andra lyckades med. Jag är mycket tacksam för deras fina arbete!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *