Dags att flytta

Nu är det dags att plocka vuxenpoäng. Jag ska nämligen köpa mitt första egna boende. Istället för att betala varje månad för en hyresrätt ska jag nu investera i en bostadsrätt, och det känns väldigt bra. Det är visserligen hyra för en bostadsrätt också i och med att man hyr en plats i huset, men den är betydligt billigare än hyran jag betalar nu. Och det känns mycket bättre att köpa en lägenhet som jag faktiskt kan sälja nästa gång jag flyttar, och då förhoppningsvis för lite mer än jag köpte den för eftersom jag planerar en del renoveringar (och bostadspriserna stiger ju också hela tiden).

Jag kommer inte att flytta speciellt långt. Jag trivs i Lundby så jag letade helt enkelt efter en bostadsrätt här. Det tog några månader innan det perfekta objektet dök upp, och jag var även med i några budgivningar som jag förlorade, men nu har jag hittat en lägenhet som passar mig till ett pris som passar mig, och det är egentligen bara kontraktsskrivning och pengaöverlämning som återstår. Den läskigaste delen med andra ord… Jag har tagit hjälp av Bostadsjuristerna (bostadsjuristerna.se) så att jag inte ska stå helt ensam i den här processen, och det känns väldigt skönt. Då vet man liksom att det går schysst till och att man inte blir lurad på något vis. Det är ju svårt att kunna upptäcka sådant själv när man inte har någon erfarenhet alls av att köpa lägenheter.

Bostadsjuristerna

Det ska verkligen blir roligt att flytta in. Jag längtar! Lägenheten är något större än den jag hyr nu och den är mycket fräschare och finare. Dessutom verkar det som att jag kommer att få trevliga grannar. Jag har stött på några av dem när jag har varit där och tittat. Jag tror att det kommer att bli riktigt bra!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *