Dags att göra om i köket

Nu har jag dragit på det här en längre tid och tycks hela tiden hitta anledningar att skjuta upp köksrenoveringen. Men i år fick jag bra med skatteåterbäring och jag valde att göra en investering i mitt kök detta år. De köksluckor som jag har nu har nog setat där sedan Dacke-fejden typ, så det ska bli så otroligt skönt att få fräscha upp det hela nu.

Smidig leverantör
På rekommendation från kollegorna så blev det http://www.malarkok.se/. Både Ellen och Emira har själv bytt luckor med dom och var supernöjda. Jag hade en säljare hemma på ett kostnadsfritt hembesök här förra veckan och idag skrev jag på offerten. Tyckte det gick otroligt smidigt och enkelt till, och jag fick bra service hemma i köket. Jag valde en lantlig stil med pärlspontsmönster i vitt, från en serie som hette Särö. Det stod mellan dessa eller en mer stilren ram på luckorna, men nja. Ni vet ju hur jag är. Stilrent passar inte mig i slutändan 🙂

Lite shopping till det hela
Med ett nytt kök vill jag såklart ha lite ny inredning. Har varit en sväng och shoppat här igår, då främst textiler som gardiner och dukar. Har tänkt mig att det ska gå i vitt, grått och turkost när allt är klart. Blev lite nya ljus och prydnadssaker också, det hör liksom till. Nu är mitt stora problem att hitta en matta som ska passa till allt detta bara. Har ni något bra tips?

Jag har haft funderingar på antingen en grå/beige ryamatta eller en större indisk variant i turkosa toner. Problemet är att allt jag tittar på verkar kosta en förmögenhet, så jag kanske borde ge mig ut och leta begagnat istället. Det finns ju faktiskt de som sköter om sina mattor så att de inte blir alltför skitiga.

Nåväl, vi får se vart det landar. Köket först 🙂

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *