Den enkla köksrenoveringen

Det finns två sätt att renovera sitt kök på: det enkla och det svåra. Det svåra sättet är att genomföra en fullständig renovering, byta ut stommen och så vidare. Det är något som förutom att det kommer att kosta mycket pengar också tar tid. Tid då köket inte kan utnyttjas, vilket innebär en betydlig störning i vardagslivet. En fullständig köksrenovering kan vara nödvändig av olika skäl, men är något som de flesta försöker undvika så länge som det bara är möjligt. Alternativet är då den enkla köksrenoveringen. Men vad är då en enkel köksrenovering, och hur utför man den?

En enkel köksrenovering innebär helt enkelt att man bara byter ut det som är enkelt att byta ut. Det handlar då först och främst om köksluckorna, men ibland även bänkskivor och liknande. Det är något som bara kommer att kosta en bråkdel av en ”riktig” köksrenovering samtidigt som det vanligtvis kan genomföras på mindre än en dag. Störningen i vardagslivet kommer med andra ord att bli minimal. Men slutresultatet kommer ändå att vara förvillande likt en fullständig renovering. Skälet till det är egentligen ganska så uppenbart: En mycket stor del av den synliga ytan i ett kök tas ju upp av köksluckor och bänkar. Att då byta ut dem kan helt och hållet förändra hur ett kök ser ut och upplevs.

En enkel köksrenovering kan sedan också kompletteras med att man skaffar nya bord och stolar, och kanske också lampor. Vill man vara ännu mer avancerad kan man tapetsera eller måla om väggarna. På så sätt kommer köket att bli som nytt, fräscht och fint. Det är det som är lite av poängen med en enkel köksrenovering: man bestämmer själv hur mycket som man vill förändra och kan på så sätt kontrollera kostnaderna bättre. Samtidigt som man får ett uppiffat kök.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *