En vanlig dag

Mitt arbete innebär att jag börjar klockan 22.00 och slutar klockan 07.00. När jag kommer hem varvar jag ner och lägger mig sedan och sover. Ibland kan det vara svårt att somna när man ska gå och lägga sig runt klockan nio på morgonen, speciellt på sommaren då det är ljust ute och man faktiskt helst vill vara vaken. Sova måste jag ju dock göra ändå, så jag drar ner alla persienner och stoppar i öronpropparna. Jag brukar också sätta upp en lapp på dörren där det står att jag har arbetat natt och inte vill bli störd, annars vet man aldrig vem som kommer och plingar på, exempelvis brevbäraren eller någon som vill sälja något.

Jag brukar vakna runt klockan tre, men jag har alltid väckarklockan på fyra ifall jag skulle sova länge än så. Sover jag längre än till klockan fyra rubbar jag min egen dygnsrytm, och då blir det till exempel svårt att äta, komma igång och göra sig klar för nästa pass. Jag vill gärna ha lite tid på mig innan jobbet så att jag hinner ta hand om mig själv lite också. Ett liv som bara handlar om att jobba och att sova är ju inte så roligt, även om det ibland känns som att det är precis så det är. Fast så tror jag å andra sidan att alla känner ibland, oavsett om man jobbar dag eller natt.

När jag har ätit ”frukost”, varit ute en stund och gjort vardagsbestyr brukar jag se en film och sedan ge mig ut på en löptur innan det är dags att äta ”lunch” och göra sig klar för jobbet igen. Ungefär så ser en vanlig dag ut för mig, men jag har ju ett lite ovanligt schema där jag är ledig vissa dagar så det är egentligen svårt att ha några fasta rutiner.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *