Midsommar i Dalarna i år

När man tänker på midsommar så tänker man på blomsterklädda majstänger, fioler och folkdräkter. Man tänker på Dalarna helt enkelt. Jag har aldrig varit i Dalarna på midsommar, men i år ska jag faktiskt dit! Jag och en kompis har bestämt oss för att dra till Leksand under midsommar, för enligt vad vi har hört så är det där det händer. De har ett väldigt stort midsommarfirande (Sveriges största kanske?) i Gropen, som det kallas. Nu är det väl kanske lite mer ”genuint” att besöka en mindre by där det inte flockas en massa turister, om det nu är den typen av midsommarfirande i Dalarna som man är ute efter, men jag gillar lite fart och fläkt så jag tror att det stora firandet i Gropen passar mig perfekt. Det är både dala-stämning och folkfest i ett.

midsommar i dalarna

Jag och polaren har bokat rum på ett hotell som ligger strax utanför Leksand, i Tällberg för att vara mer exakt. Green Hotel heter det (www.greenhotel.se) och där ska vi njuta av bubbelpool, god mat och annat härligt. Det ska bli riktigt roligt! Jag har inte bott på hotell på länge, så jag ska se till att skämma bort mig riktigt ordentligt när jag är där. Det är så härligt att få vakna i en mjuk säng och gå ner till matsalen och äta en smarrig hotellfrukost. Och det bästa är ju att man slipper städa! Och så kanske lite roomservice förstås. Det kommer att bli hur nice som helst!

Så nu längtar man till midsommar, och jag hoppas förstås att vi får fint väder. Det brukar ju vara lite av en klassiker att det regnar på midsommar, men när man tänker på midsommar så tänker man ju ändå värme och sol, så jag håller verkligen tummarna för att vi får det. Men det är nog bäst att packa ner paraplyet ändå…

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *