Nattens lunch

När man jobbar på natten måste man också äta på natten. Många nattjobbare faller i snabbmatsfällan, speciellt de som har ett jobb som innebär att man förflyttar sig mycket. Som väktare åker jag runt på olika platser och kontrollerar att allt står rätt till, patrullerar lite och åker vidare till nästa ställe. Vissa väktare är på samma ställe hela tiden, och då är det förstås lättare att äta, men om man som jag åker runt så är det som sagt lite svårt att äta bra mat. Visst har man rast, men i vissa fall är det ändå svårt att äta lagad mat. Det beror lite på var man befinner sig, om man har tillgång till ett kök eller om man är i bilen mellan uppdrag.

Jag brukar se till att äta bra mat eftersom det känns viktigt för mig, både för att jag ska hålla vikten och hålla mig frisk och för att jag ska kunna hålla energin uppe på natten. Kroppen är ju egentligen inte gjord för att äta på natten, så det gäller att äta bra. Med bra menar jag inte nödvändigtvis linser och bönor och andra supernyttiga saker, men att i alla fall välja att laga mat istället för att äta på något hamburgerhak. Olika typer av sallader är till exempel bra kall mat, och med fullkornspasta i blir det matigare så man håller sig mätt.

Matiga smörgåsar är också bra, som till exempel en blt-sandwich. Då tar man bara fyra skivor fullkornsbröd som man breder med majonnäs (jag brukar ta smaksatt crème fraiche som är nyttigare) och sedan varvar brödskivor med salladsblad, tomatskivor och bacon. Sedan skär man det till trekanter om man vill och lägger i en påse som man försluter väl med en påsklämma. Det ska egentligen vara någon typ av fries till, men jag brukar äta minimorötter eller något annat som man inte behöver tillaga och som är lite nyttigare.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *