Nu är det snart vår

Jag får alltid en speciell känsla när våren nalkas. Vårkänslor kallas det väl. Man blir liksom lite extra pigg och glad. Jag tror att det har mycket att göra med att ljuset kommer tillbaka. Efter att ha levt med bara några få ljustimmar om dagen i flera månader så får kroppen liksom en överdos av ljus när våren kommer. För det går snabbt. Helt plötsligt går solen inte ner klockan tre längre och innan man vet ordet av är det ljust ända till kvällen. Och då är det klart att man får extra energi.

Jag älskar sommaren och jag längtar tills det blir så varmt att man kan ta av sig jacka och tröja och gå i t-shirt. Men jag tycker faktiskt att alla årstider har sin charm. Om vi inte hade höst och vinter skulle vi ju inte uppskatta våren och sommaren på samma sätt. Men det är inte heller så att jag bara gillar hösten och vintern för att jag ska kunna uppskatta sommaren, utan jag gillar dem för att de är just höst och vinter. Hösten med sina sprakande färger och sin friska härliga luft, och vintern med mys, snö, jul och vackra soliga dagar i skidbacken.

Jag önskar mig en vinterträdgård
Den här vintern har jag hängt mycket med min kompis Jocke som har blivit singel igen efter ett femårigt förhållande. Han behövde lite extra stöd kan man säga. De hade till och med köpt hus tillsammans, och när det tog slut ville hon köpa ut honom och flytta hem till sin nya kille, så nu bor han ensam i ett hus. Ingen rolig historia förstås, men vi har haft det riktigt härligt i hans hus i vinter. Vi har bastat och spelat tv-spel och haft pokerkvällar i hans vinterträdgård som jag för övrigt är helt förälskad i. Tänk att ha ett uterum som man kan vara i på vintern! Det ska jag definitivt skaffa den dagen jag köper hus. Det var tydligen Uterumsmästarna som hade byggt hans vinterträdgård, så det är ett namn att lägga på minnet.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *