Om mig & bloggen

Tjabba, tjena, hallå!

Du har kommit till bloggen Nightshift, och jag som skriver här heter Johan. Jag jobbar som väktare på nattskiftet, och i den här bloggen skriver jag om hur livet fungerar när man jobbar nattskift. Alla som har jobbat natt kan nog känna igen sig i att man inte riktigt kan leva som en vanlig människa då. Att man jobbar på natten betyder ju att man måste sova på dagen, och det är inte alltid helt enkelt att ställa om kroppen så att den accepterar det.

När man är vaken och arbetar om natten känner man också på något vis en samhörighet med alla andra nattjobbare, oavsett om det handlar om en som plogar vägar eller en läkare på ett sjukhus. Man blir som en grupp människor som hör ihop, och jag hoppas att andra nattarbetare kan finna ett värde i att läsa min blogg. Jag hoppas förstås också att även de som arbetar dagtid eller kanske inte arbetar alls finner ett värde i att läsa!

Den här bloggen handlar alltså om mig och hur det är att jobba nattskift, men den handlar också om andra saker. Jag tror inte att någon dag ut och dag in skulle ha intressanta saker att säga om just den saken, så bloggen handlar även om annat som sker i min vardag eller om saker som jag känner att jag vill skriva om. Den handlar helt enkelt om mig och mitt liv, och kanske lite om saker som jag sett eller hört eller saker som jag vill tipsa om.

Förvänta er en salig blandning helt enkelt, med stort och smått och smått och gott. För övrigt kan jag berätta att jag är 28 år gammal och att jag bor i Göteborg i en liten lägenhet i Lundby. Att vara väktare innebär att man bevakar i syfte att skapa extra skydd mot skadegörelse, sabotage och liknande. Man arbetar ofta ensam, och då får man förstås en hel del tid över till sina egna tankar.

Det är väl kanske mest därför jag ville starta den här bloggen, för att kunna lufta mina egna tankar om jobbet och alla andra knasiga idéer man kan få nattetid. Hur som helst så hoppas jag att ni gillar bloggen, och ni får gärna lämna en kommentar!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *