Tips: Anlita hantverkare till badrumsrenoveringen

En badrumsrenovering är något som många gärna skjuter lite på och det är lätt att förstå. Att vara utan badrum i 3-4 veckor är inte lätt, och något som nästan alla tycker är otroligt jobbigt. Men förr eller senare kan man inte skjuta upp renoveringen av sitt badrum längre och då är det dags att anlita hantverkare som får ordning på saker och ting. Det är oerhört viktigt att en badrumsrenovering går korrekt till, då en felaktig renovering kan få allvarliga följder som inte kommer att visa sig på många år. Därför kan man inte vara nog försiktig när man väljer företag som ska sköta ens badrumsrenovering. Att renovera själv är definitivt inte att rekommendera.

En av de saker en hantverkare ska göra under arbetets gång är att dokumentera arbetet med bild och text. Skälen till detta är flera, men det handlar bland annat om ansvarsfrihet om du i framtiden säljer bostaden, och fel uppstår i badrummet. Det är då viktigt att kunna visa att renoveringen gått rätt till. Ytterligare en viktig faktor när man väljer badrumsfirma är hur lång garanti- och ansvarstid de ger, där längre givetvis är bättre. Det är dock viktigt att kontrollera vad som täcks av deras garanti och ansvar.

Innan man väljer hantverkare till sitt badrum ska man också givetvis kolla upp referenser, och läsa på om företaget på nätet. På så vis kan man hitta flera intressanta kandidater. Sedan är det bara att begära in offerter från dem. Studera offerterna, och välj sedan den som lämnar bäst erbjudande. Bäst erbjudande betyder här inte alltid den som är billigast. En lite högre kostnad kan ibland innebära bättre villkor i övrigt. Kontrollera också att det är priset som anges på offerten som gäller, så att du inte efter utfört arbete tvingas betala betydligt mer än vad du tänkt dig.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *